2019山东威海英语试卷+答案+解析(word整理版)

3.0 2025-09-22 999+ 99+ 778.5KB 20 页 1智慧点
侵权投诉
山东省威海市 2019 年中考英语试题
一、阅读理解
阅读 AB, 从文后每小题 ABC选项中选择最佳答案。请将答案编号涂卡。
A
Mr Chen was puzzled(困惑的)and a little suspicious(怀疑的). He sat in the office and studied a letter
apparently(明显地)from Mrs Wang, the mother of one of the pupils in his class. There was something about it
which worried him.
“I don't understand, ”he said to himself. He shook his head as he circled four mistakes in the letter. "Mrs Wang
is an educated woman. She wouldn't make mistakes like these even if she did write the letter in a hurry. "Mr Chen
took out his class register(名册)and said to himself, “Yesterday was Thursday. Let me see. Ah, yes. I thought so.
David was absent on Thursday last week and the week before. Hm. Why is he so often absent on Thursdays? Was
he really ill yesterday? Could it be a coincidence(巧合)?”
Mr Chen stared at the register as if the answers to his questions were hidden in it somewhere. Then he took out
a copy of the timetable(课程表)for his class.
"I wonder. . "he told to himself. "I wonder if his absence has anything to do with one of these lessons. "
Mr Chen looked at the subjects for Thursday: Mathematics, English, P. E. He thought about P. E. He knew that
the pupils had P. E. twice a week: once on Monday, when they usually played games on the school field, and once
on Thursday, when they did exercises in the gym.
Mr Chen glanced round the office to find Mr Long, the rather strict P. E. teacher, but he was not there.
"I'd better have a chat with Long and David, "Mr Chen thought.
The bell rang. "I can't do anything right now, "Mr Chen thought. "It's time to go to Class 2. I' ll do it later on. "
Mr Chen picked up his books and walked off to teach Class 2.
Later, on Friday, Mr Chen spoke to Mr Long, the P. E. teacher. Mr Long agreed that it seemed strange for
David to be absent so often on gym days. They thought about it for a while.
“David is a good athlete(运动员), ”Mr Long finally said, "but he's afraid of heights. I was hard on him
once because he wouldn't climb more than a couple of metres up the rope. Do you think that's why he's been absent
recently? ”
“Yes, I think so, "Mr Chen said. "I'm going to talk to him this afternoon before he goes home. "
"Well, I've got a suggestion to make, "said Mr Long. "If he's scared of heights, he'd better come and see me
after school. Quite a few people suffer from
(遭受) vertigo
. I'll be glad to help him. ”
“That's very kind of you, "said Mr Chen. "I'll get him to come and see you on Monday or Tuesday. ”
1. The letter was sent to Mr Chen because David on Thursday.
A. was ill at home
B. didn't go to school
C. was absent from P. E. class
2. Mr Chen was puzzled by the letter because .
A. David's mother sent him the letter
B. he couldn't understand the letter
C. it didn't seem to be written by an educated adult
3. Mr Chen got the idea that David's absence had something to do with PE after he ______ .
A. studied the timetable
B. studied the class register
C. talked with Mr Long
4. The underlined word“ vertigo" means in the passage.
A. 身体疼痛 B. 恐高眩晕 C. 肠胃痉挛
5. From the passage we know ____.
A. David didn't like P. E. classes
B. David didn't like Mr Long's being hard on him
C. David was afraid of heights
【答案】1. B 2. C 3. A 4. B 5. C
【解析】
【分析】本篇文章难度适中,主要讲述陈先生发现大卫每个周四都请假不上学,他感到很不解。后来他发
现原来是和体育课有关。陈先生找体育老师龙先生了解情况。原来龙先生对大卫很严格,但是大卫恐高,
每次练习都出问题,所以大卫害怕上体育课。龙先生知道这件事后,打算以后多多帮助大卫。
1题详解】
细节理解题。根据 David was absent on Thursday last week and the week before. Hm. Why is he so often absent
on Thursdays? Was he really ill yesterday? Could it be a coincidence(巧合)可知,大卫上个星期四和上上个
星期四都没来。嗯。为什么他星期四总是缺席?他昨天真
病了吗?可能这是一个巧合。根据后文可知,他
不是真地生病了,而是怕上体育课。所以,大卫没有上学,故选 B
2题详解】
细节理解题。据“I don't understand, he said to himself. He shook his head as he circled four mistakes in the
letter. "Mrs Wang is an educated woman. She wouldn't make mistakes like these even if she did write the letter in a
hurry 可知,陈先生不能理解,请假条里有四个错误,王女士是一个受过教育的女人,她不可能犯这样的错
误,所以他困惑的是这封信看起来不是一个受过教育的成年人写的,故选 C
3题详解】
细节理解题。根据"I wonder. . "he told to himself. "I wonder if his absence has anything to do with one of these
lessons. " Mr Chen looked at the subjects for Thursday: Mathematics, English, P. E. He thought about P. E. He
knew that the pupils had P. E. twice a week: once on Monday, when they usually played games on the school field,
and once on Thursday, when they did exercises in the gym. Mr Chen glanced round the office to find Mr Long, the
rather strict P. E. teacher, but he was not there 四的课表一堂练习
每个周四大卫都请假,所以表示陈先生看完课程表后感觉他请假是与体育课有关,故选 A
4题详解】
If he's scared of heights, he'd better come and see me after school. Quite a few people suffer
from(遭受)vertigo. I'll be glad to help him 可知,如果他恐高,可以在放学后找我,许多人都恐高,我乐
意为他提供帮助,所以可以推断出 vertigo 译为恐高眩晕,故选 B
5题详解】
主旨大意题。根据 but he's afraid of heights. I was hard on him once because he wouldn't climb more than a
couple of metres up the rope. Do you think that's why he's been absent recently If he's scared of heights, he'd
better come and see me after school. Quite a few people suffer fromvertigo. I'll be glad to help him
大卫恐高,在体育课上表现得不好,而且体育老师对他很严格,当体育老师得知这件事后,很乐意帮助他 。
所以可知得知,大卫恐高,故选 C
【点睛】解答词义猜测题时,可以使用如下技巧:1、根据上下文来猜测词义;2、通过同义词或近义词来
猜测词义;3、通过构词法来猜测词义;4、通过定义或释义来猜测词义;5、通过句法功能来猜测词义;
6、通过转折和因果关系来猜测词义;7. 通过生活常识来猜测词义。对于这类题采取“代入法”也非常有
效,即将备选答案逐一代入文中,哪一个选项能使句连贯,且与上下文的内容,哪一

标签: #英语

摘要:

山东省威海市2019年中考英语试题一、阅读理解阅读A、B篇,从文后每小题A、B、C选项中选择最佳答案。请将答案编号涂卡。AMrChenwaspuzzled(困惑的)andalittlesuspicious(怀疑的).Hesatintheofficeandstudiedaletterapparently(明显地)fromMrsWang,themotherofoneofthepupilsinhisclass.Therewassomethingaboutitwhichworriedhim.“Idon'tunderstand,”hesaidtohimself.Heshookhisheadashecir...

展开>> 收起<<
2019山东威海英语试卷+答案+解析(word整理版).doc

共20页,预览6页

还剩页未读, 继续阅读

分类:教育专区 价格:1智慧点 属性:20 页 大小:778.5KB 格式:DOC 时间:2025-09-22

开通VIP享超值会员特权

  • 多端同步记录
  • 高速下载文档
  • 免费文档工具
  • 分享文档赚钱
  • 每日登录抽奖
  • 优质衍生服务
/ 20
客服
关注